Skip to content

Гаранция и връщане на стока

ГАРАНЦИИ

1. Всички продукти, които се продават през сайта lexicrafts.store, се възползват от условия за гаранции, съгласно закона и от търговските политики на производителя – 24 Месеца от датата на поръчка.

2. Дефектните продукти се приемат в сервизния център на фирмата на адрес: гр. Банско. Доставката е за сметка на LexiCrafts.

3. Стоките, задължително следва да бъдат придружени от оригинална гаранционна карта и платежен документ.

4. Мерките за изпълнение на гаранцията могат да бъдат: ремонт на продукта, частична или цялостна замяна, възстановяване на стойността на продукта, ако не е възможно друго решение.

5. Във всички изброени случаи срокът за изпълнение на гаранцията е максимално 30 дни.

6. След привеждането на продукта в изправно състояние, клиента ще бъде уведомен и може да вземе стоката си от сервизния център или да бъде изпратена с куриер.

7. Изпращането чрез куриер на готовия артикул към клиента е за сметка на LexiCrafts.

8. За да активирате Вашата гаранция, молим да ни изпратите имейл на thelexicrafts@gmail.com, който трябва да съдържа Вашия номер на поръчка, придружаван с причината за искане на гаранционна процедура.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

1. Съгласно чл.52 ал.1 и ал.2 от ЗЗП, потребителят има правото да уведоми PowerLocus в писмен вид, чрез писмо или имейл, като трябва да изпрати неговото име, географски адрес и ако има такива, телефонен номер и електронен адрес, че се отказва недвусмислено от покупка без да дължи неустойка и без да посочва причина, в рамките на 14 (четиринадесет) дни от датата на получаване на продукта (чл. 50 от ЗЗП) или в случай на представяне на услуги – от датата на сключване на договора.

2. При връщането на продукти, чиято опаковка е повредена или непълна, показва следи от износване, драскотини, охлузвания, токов удар, без аксесоари, без гаранция, LexiCrafts си запазва правото да реши дали да приеме връщането.

3. Съгласно законното право при връщане на продукта съгласно чл. 54, възстановяването на стойността, ще бъде в рамките на 14 дни. Начините на възстановяване на парите са следните: Плащания, направени с дебитна или кредитна карта – чрез възстановяване по сметката, от която е било извършено плащането. Плащанията, направени чрез наложен платеж – по банков път на сметка предоставена от клиента, ако е юридическо лице, задължително фирмена сметка. Плащанията по лизингови схеми –  след прекратяване на договора за потребителски кредит и преизчисляване на вноските по кредитите – по банковата сметка, от която са постъпвали сумите за вноските по кредита или по друг начин, определен от банката, отпуснала кредита.

Изпращане на същия ден

Всички поръчки, направени преди 15:00 часа от понеделник до петък, се изпращат същия ден.

Безплатна и бърза доставка

Безплатна доставка в рамките на 1 ден за поръчки над 25,00лв.

14 Дни безплатно право на връщане

Върнете стоката в 14 дневен срок безплатно.